27 decembrie 2011

Bucataria feng shui



Cele mai importante locuri din casa ? Usa de la intrare si bucataria. Pentru atragerea energiei Chi, bucataria trebuie sa fie spatioasa, luminoasa, aerisita, calda, primitoare, si aici astfel vom gasi caldura, dragoste, siguranta.

Sfaturi:
- Aragazul - piesa principala in bucatarie - trebuie in permanenta sa fie curat si daca se poate, folosite toate ochiurile pentru sporirea prosperitatii;
- Bucatarul nu trebuie sa stea cu spatele la usa;
- Dimensiunile bunatariei vor fi moderate: un spatiu prea mare oboseste, distrage atentia de la activitatea principala;
- Amplasarea acesteia trebuie sa fie langa o sala de mese, ori un loc de luat masa, deci, nu foarte departe de acesta;
- Renuntati la lucrurile vechi, nefolositoare;
- Pastrati o curatenie desavarsita;
- Starea de spirit a bucatarului influenteaza gustul mancarii, asa ca intrati cu zambetul pe buze in bucatarie;
- Evitati mesele dreptunchiulare, patrate. Opatati pentru cele ovale, daca spatiul permite, amplasate la mijloc.
- Pentru marirea spatiului din bucatarioarele - cutii de chibrituri - puteti pune o oglinda pe peretele de langa masa;
- Pentru prosperitate sa aveti in permanenta un cos cu fructe, de preferinta portocale si mandarine;
- In bucatarie mai sunt benefice vazele cu flori proaspete, tablouri cu crizanteme sau flori de cires, ori clopotei asezati deasupra mesei, de exemplu;
- Evitati punerea chiuvetei langa aragaz. Cele doua elemente primordiale pe care le reprezinta, apa si focul, se anuleaza reciproc. Pentru atenuarea efectelor negative asezati intre ele un obiect de lemn sau un ghiveci cu flori;
- Daca aveti mobila veche schimbati-o pentru ca inmagazineaza tot felul de energii.